donderdag, mei 23, 2019 - 13:40

De meeste ziekenhuizen, hightech bedrijven of kritische productiefaciliteiten zijn dankzij hun UPS-installatie zeker van een continue en zuivere stroomvoorziening.  Maar wat als deze UPS tijdelijk buiten werking is, vanwege onderhoud of omdat hij vernieuwd wordt? Lees hier wat je kan doen om je meest kritische diensten voldoende te beveiligen zolang je UPS niet beschikbaar is.

 

Vernieuwing van de elektrische installatie, renovatie van of grote onderhoudswerken aan de bestaande UPS, een instabiel stroomnet, testen of vertraging in de levering van een nieuwe UPS, enz.  In zo’n situaties ben je als bedrijf opnieuw afhankelijk van het openbare net als je geen tijdelijke back-up voorziet. En dan neem je een risico, want het zal je maar overkomen dat net dan de stroom uitvalt.


Vaak staat men nog te weinig stil bij de risico’s die hieraan verbonden zijn, maar ze zijn er wel. Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing om op veilig te spelen: huur een tijdelijke mobiele UPS-installatie.

Vanparijs Engineers is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in vaste en mobiele dynamische UPS-systemen. “Wij weten hoe belangrijk het is in bepaalde sectoren, zoals de zorgsector en daarbuiten, om op elk moment verzekerd te zijn van kwalitatieve stroom, ook wanneer hun vaste UPS-installatie niet beschikbaar is”, vertelt directeur Patrick Steegmans. “Daarom hebben we verschillende mobiele units gebouwd, die snel kunnen ingezet worden, voor enkele weken of zelfs meerdere maanden. Op die manier helpen we al vele jaren onze eigen UPS-klanten om hun stroomtoevoer te beveiligen tijdens onderhoudswerken. Maar er zijn wel meer bedrijven die af en toe nood hebben aan kwalitatieve en ononderbroken stroom.”

 

Ook al is een dynamische UPS een complex systeem, toch is zo’n mobiele UPS een eenvoudige oplossing. Het systeem inclusief alle randapparatuur (stuurkast, uitlaat, koeling, brandstof) zit compact samengebouwd in een geluidsisolerende container op trailer die snel en veilig getransporteerd kan worden en op enkele dagen operationeel kan zijn.

 

“Bovendien zijn onze systemen, die bestaan in vermogens van 250 tot 1600 kVA, zeer efficiënt: eens aangesloten filteren ze actief de onzuiverheden uit het net, maar de dieselmotor start enkel op wanneer de netstroom onderbroken wordt. Daardoor verbruiken ze zeer weinig en  blijft de impact op het milieu en op uw energiefactuur gering.”, aldus Patrick Steegmans.

 

 

Enkele mooie voorbeelden:

 

Renovatie van een  vaste UPS-installatie

Het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden vernieuwde in 2017 de volledige stroombeveiliging inclusief renovatie van de bestaande UPS-installatie. Om deze periode te overbruggen werd twee maanden lang, en zonder impact op de werking van het ziekenhuis, de grootste mobiele UPS van Europa ingezet, die met één unit 1600kVA ononderbroken stroom levert.

 

Onderhoud of revisie

Net als een auto moet ook een UPS-systeem regelmatig een groot onderhoud of een grondige revisie krijgen. Zo’n revisie vindt gemiddeld om de 8 jaar plaats en duurt dan telkens  enkele weken. Bij een groot datacenter in Zaventem, werden de vier UPS-en van 1700kVA in verschillende fases gereviseerd. Een mobiele UPS-unit van Vanparijs Engineers zorgde steeds voor de nodige back-up zodat het datacenter ten allen tijde beveiligd bleef tegen stroompannes.

 

Preventie

Een farmaceutische producent in de buurt van Parijs wilde geen risico’s nemen bij de installatie van een nieuwe productie-eenheid. Het elektriciteitsnetwerk in de regio was namelijk niet zo stabiel. Een verstandige keuze uiteindelijk om een mobiele UPS in te zetten, want over een periode van 18 maand ving de MUPS maar liefst vijf stroomonderbrekingen op.

 

Probleemsituaties

Ook een bank die te kampen had met een aanzienlijke vertraging in de oplevering van zijn nieuwe UPS, een ziekenhuis dat moeilijkheden had tijdens elektrische testen of een nutsbedrijf dat door grote infrastructuurwerken extra redundantie nodig had voor zijn pompinstallatie, werden gedurende meerdere maanden uit de nood geholpen met een mobiele UPS van Vanparijs Engineers.

 

 

Meer informatie? Surf dan naar www.upsverhuur.be of contacteer ons.