dinsdag, november 8, 2016 - 16:19

Eerder deze maand schreef Tom Loix, Knowledge Manager bij Vanparijs Engineers, een nieuwe white paper die de nadruk legt op mobiele UPS systemen, geïnstalleerd in een container of omkasting die eenvoudig te verplaatsen is, waardoor de systemen kunnen ingezet worden op sites met een (tijdelijke) behoefte aan UPS bescherming. Dit heeft weliswaar enkele gevolgen op het ontwerp en de haalbaarheid van het systeem.

Vandaag de dag zijn er verschillende types van belasting en toepassingen die een kwalitatieve en ononderbroken stroomtoevoer vereisen (bv. datacenters, productiefaciliteiten, luchthavens, ...). Een gemeenschappelijk kenmerk van al deze toepassingen is de enorm hoge kost die gepaard gaat met een stroomonderbreking, van enkele tienduizend tot miljoenen euro's. Voor een dergelijke kritische belasting is een UPS-systemen onmisbaar geworden.

Een vergelijking van de belangrijkste UPS technologieën en configuraties leert dat niet elke UPS technologie geschikt is voor mobiele toepassing. In het algemeen zijn de meer robuuste en compacte technologieën, zoals DRUPS systemen en dieselgeneratoren, meer geschikt voor mobiele configuratie, aangezien hybride of statische UPS systemen gevoeliger zijn voor omgevingsfactoren.

Een mobiel UPS-systeem kan nuttig zijn voor de bescherming van de kritische belasting bij alle tijdelijke gelegenheden, voor klanten die al een vast UPS systeem hebben of niet.

Vraag het volledige document aan.