vrijdag, juli 19, 2019 - 11:32

Bezoekers van Luminus Solutions en Vanparijs Engineers aan industriepark Blevyeld in Hoegaarden worden voortaan begroet door een Smartflower, een zes meter hoge zonne-installatie met twaalf zonnepanelen die als bloemblaadjes de zon volgen. De Smartflower wekt zo’n 4000 kWh groene energie op per jaar, energie waarvan, onder meer, fietsers op de fietsroute naast het bedrijf gratis gebruik zullen kunnen maken. 

 

Groene energie & sensibilisering

De Smartflower is geïnspireerd op zonnebloemen die het maximum halen uit het beschikbare zonlicht door met de zon mee te draaien. Zodra de zon opkomt, bloeit deze Smartflower open en richt ze zich automatisch naar de zon en begint ze dankzij de twaalf zonnepanelen onmiddellijk elektriciteit te produceren.

Frank Schoonacker, Director Corporate Affairs van Luminus: “Vanuit klimaatoogpunt staan we op een keerpunt in onze geschiedenis. Groene energie is een game changer met het oog op de strijd tegen de klimaatverandering. Luminus zet volop op in op groene energie en met deze Smartflower brengen we dat extra onder de aandacht”. 

 

De strijd tegen de klimaatopwarming & lokale verankering

De strijd tegen de klimaatverandering is een absolute prioriteit. Luminus Solutions en Vanparijs Engineers zijn goed geplaatst om bij te dragen tot de oplossing en de strategische ambitie van Luminus te helpen waarmaken. Samen helpen wij onze klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen met energie-efficiënte oplossingen en hernieuwbare energie: warmtekrachtkoppeling, ononderbroken stroomvoorziening, energierenovatie van gebouwen op basis van energieprestatiecontracten (EPC), enz.

 “Met deze Smartflower hier in onze voortuin worden voorbijgangers en bezoekers van Vanparijs Engineers en Luminus Solutions voortdurend bewust gemaakt van het belang van groene energie”, zegt Patrick Steegmans, Vice-President Technologies and Director UPS van Vanparijs Engineers. “Fietsers die gebruik maken van de fietsroute die naast het bedrijf loopt (tussen knooppunt 15 en 69), kunnen hier even halt houden, uitrusten en meteen ook hun smartphone en fiets opladen dankzij de lokale geproduceerde, groene energie... volledig gratis uiteraard.”

 

De Smartflower blijft zeker tot eind januari 2020 in Hoegaarden staan.